Vše o budování zpětných odkazů

Link Log 4/2015

Co mě tento týden zaujalo mezi články o budování odkazů?

Oslovování blogerů

Na Siege Media popisují, jak zvyšují svoji efektivitu při oslovování blogerů. Za sebe nejsem příznivec masového kontaktování (u nás je sám pojem “masový” dost srandovní:), i když používám Buzzstream, ale za přečtení to stojí. V anglicky mluvícím prostředí to možná jinak nejde. K tématu se váže i článek o tom, jak pracovat s blogery, když máte napjatý rozpočet, který vyšel na webu Receptional.com.

Rozhovor s Ericem Wardem

Erica Warda mám rád, odebírám jeho placený newsletter a jeho knížka napsaná společně s Garrettem Frenchem mě v základech zformovala. Na webu Webpronews.com s ním vyšel rozhovor, kde probírá svoje názory na odkazy a jejich budoucnost. Nedočtete se žádné extra konkrétní tipy, ale trošku filosofie neublíží.

Pět návyků pro lepší linkbuilding

Na blogu nástroje Linkbird jsem našel článek o tom, co vám může pomoci vylepšit snahu o budování odkazů. Opět je to spíše v duchu “big picture”, ale text se mi líbil.

Tipy pro lokální linkbuilding

Na Biznology vyšly tři dobré tipy pro místně zaměřený linkbuilding. Přidám k nim charitu a sponzoring, u nás podle mě totálně podceňované cesty k odkazům.

Jak vytunit obsah, aby více táhl odkazy

Linkarati přináší podařené tipy, co přidat ke svému obsahu, aby přitahoval odkazy. Obzvláště povedený je “napište o produktu, který vytvořil influencer”.  K tomu bych přidal vlastní modifikaci. Napište o někom, kdo teprve začíná. Je hladový po publicitě. Tak jsem například získal jeden z prvních odkazů pro svůj blog Geek Life od slečny, co vyrábí polštářky pod značkou Šiji.cz.

O autorovi

Zdeněk Dvořák

SEO specialista na volné noze. Na webu publikuji od roku 2001, SEO se věnuji od 2010. Pracoval jsem jak s malými firmami, tak i těmi největšími. Kromě exekutivy tvořím odkazové strategie na zakázku a školím, jak získávat odkazy. Připravím také SEO audit pro váš web.

Mrkněte na reference.

Komentuj

Vše o budování zpětných odkazů