Vše o budování zpětných odkazů

Link Log 5/2015

Po sedmi dnech je tu opět shrnutí toho nejzajímavějšího, co se na internetu u nás i v cizině okolo linkbuildingu objevilo.

Tipy na rozšíření

Zdeněk Nešpor z Médio Interactive na TyInternety publikoval slušný přehled praktických rozšíření do prohlížeče pro ty, co pracují s odkazy. Zaujal mě One Tab a Redirect Path. Vás?

Odkazové mýty a Penguin

Na Slovensku se hezky rozepisuje Janko Januška, tentokrát o novodobých mýtech, které se okolo odkazů objevily v souvislosti se všemi aktualizacemi Google Penguin. Trošku bych si dovolil polemizovat s patičkovými odkazy a penalizacemi, protože sám jeden takový případ znám. Poselství je ale jasné. Posuzujte případ od případu a hlavně s v souvislosti s konkrétním odkazovým profilech. Co je špatné pro někoho, nemusí zabít vás a naopak.

Bude Penguin řádit častěji?

Tučnák by prý mohl z Google Zoo vyrážet častěji a snad bez ohlášení. Snad by to bylo i dobře, vynechat to ohlasošování. Všichni by se v klidu soustředili na svou práci a odpustili by si “ať už to přijde” a “jen ať se mi to vyhne”:)

Jít odkazům naproti

Úspěšně jsem překonal otravnou pop-up bariéru na webu Neil Patela, abych si přečetl jeho sedm tipů, jak získat odkazy, které přivádějí návštěvnost. Část z toho je u nás nepoužitelná (Quora, HARO), užitečně vypadá jen žebrání o tweety:)

Co nebude fungovat dál?

Jon Cooper se a PointBlankSEO zamýšlí nad tím, jaká taktita nebude brzy fungovat, ale po krátkém úvodu přešel do rozsáhlejší úvahy o tom, že není třeba hledat stále nové věci, ale dělat více do hloubky a poctivěji ty staré. Like&link!

Tož tak, to byl pátý týden a tipy na zajímavé články pro linkbuildery. Přidáte nějaký? V komentářích je místa dost. A tlačítka pod touto větou tu taky nejsou nadarmo:)

O autorovi

Zdeněk Dvořák

SEO specialista na volné noze. Na webu publikuji od roku 2001, SEO se věnuji od 2010. Pracoval jsem jak s malými firmami, tak i těmi největšími. Kromě exekutivy tvořím odkazové strategie na zakázku a školím, jak získávat odkazy. Připravím také SEO audit pro váš web.

Mrkněte na reference.

Komentuj

Vše o budování zpětných odkazů