Vše o budování zpětných odkazů

Nedělní čtení – týden č. 20/2013

Neděle pomalu končí, ale přesto přináším další přehled novinek ze světa budování zpětných odkazů a SEO.

Analýza odkazových profilů pro začátečníky od Julie Joyce na Search Engine Watch šikovně shrnuje, co a jak je nutné vždy sledovat u odkazových profilů jednotlivých stránek bez ohledu na to, jaký nástroj používáte.

Jak být “hustý” linkbuilder” popisuje Jon Ball. Líbí se mi ta část o hledání tématické relevance, nevím, proč jsou všichni tak vysazení na tabuli, lepší je pracovat s myšlenkovou mapou. Tu používám při plánování hledání odkazových příležitostí vždy.

Adam Sherk popisuje nejlepší taktiky budování zpětných odkazů pro tvůrce obsahu na svém blogu. Od téhož autora můžu ještě doporučit přehled nástrojů, které jsou zdarma nebo levné a pomohou s hledáním blogerů a vlivných osob v oboru. U nás se dá částečně využít Klábosení.

Pěkný tip, jak si připravovat větší množství relativně personalizovaných e-mailů za pomoci Excelu, nabízí na blogu Luna Metrics.

Z tuzemského čtení musím připomenout článek Zdeňka Hejla s pěknou praktickou ukázkou, jak nezískávat zpětné odkazy. Pro linkbuildera jsou takové případy stále realita a některé obskurní profily stále fungují i na Google.

O autorovi

Zdeněk Dvořák

SEO specialista na volné noze. Na webu publikuji od roku 2001, SEO se věnuji od 2010. Pracoval jsem jak s malými firmami, tak i těmi největšími. Kromě exekutivy tvořím odkazové strategie na zakázku a školím, jak získávat odkazy. Připravím také SEO audit pro váš web.

Mrkněte na reference.

Komentuj

Vše o budování zpětných odkazů