Vše o budování zpětných odkazů

Nedělní čtení – týden č. 5/2014

Co přinesl poslední týden za zajímavé články? Opět tu mám pravidelnou porci novinek ze světa zpětných odkazů.

Penalizace pro Expedii

LinkReasearchTools pravidelně vydávají zajímavé případové studie. Tentokrát se podívali na odkazový profil webu Expedia.com, který může sloužit jako parádní odstrašující případ. Nechybí pecky typu utajovaných odkazů ve sponzorovaných šablonách nebo strojově generované odkazové sítě. Více v práci od Bartosze Góralewicze.

Google propaganda

Rae Hoffmann napsala šíleně dlouhý článek na téma vývoje Google, jeho zásahům a pokusům o řízení kvality nabízených výsledků. Hezká je například pasáž o tom, že Google leckdy sám dělá to, co ostatním zakazuje a nejde tak vzorem. Jde na tom něco změnit? Ne.

Disavow krok za krokem

Pěkný manuál pro ty, co by se chtěli zřeknout nějakých odkazů, je na blogu GreenlanSEO.

Offline aktivity pro linkbuilding

Blog webu serps.com připomíná často opomíjené aktivity z offline světa, které vám mohou pomoci k odkazům. Pokud to nechcete číst celé, pak se jedná o telefon, poštu a osobní schůzku. Koneckonců, že telefon a linkuilder patří k sobě, jsem psal už před dvěma lety.

Eric Ward a smrt linkbuildingu

Jak linkbuilding neumírá, o tom umí hezky a prakticky napsat respektovaná ikona Eric Ward. Umírají pouze špatné přístupy a mrzká kvalita. Konkrétní příklad na konci článku, kdy stačí o vhodném obsahu informovat vhodné lidi mailem a odkazy se dějí, mluví jasně. Jediným problémem je, že neumíte predikovat míru úspěšnosti.

Inspirace od profíků

Na své nejhodnotnější získané odkazy vzpomíná devět profesionálů na blogu Vertical Measures.

Výhody odkazových sítí?

Odkazové sítě jsou fujky, tak zní jedno z přikázání webspam týmu Google. Co zajímavého se na nich ale můžete naučit, nebo jak i velké značky provozují black hat, skvěle popsali v předposledním příspěvku na Viperchill.

Četli jste něco zajímavého vy? Doporučte v komentářích.

O autorovi

Zdeněk Dvořák

SEO specialista na volné noze. Na webu publikuji od roku 2001, SEO se věnuji od 2010. Pracoval jsem jak s malými firmami, tak i těmi největšími. Kromě exekutivy tvořím odkazové strategie na zakázku a školím, jak získávat odkazy. Připravím také SEO audit pro váš web.

Mrkněte na reference.

Komentuj

Vše o budování zpětných odkazů