Vše o budování zpětných odkazů

Nedělní čtení – týden č. 40/2014

Po dalším krátkém výpadku tu mám opět přehled těch nejzajímavějších článků o linkbuildingu.

Aktualizovaná broken link building bible

Na MOZ blogu se objevila super výživná aktualizovaná bible broken link buildingu. Rozhodně doporučuji nastudovat a používat.

Rozbité?

Vše špatné je pro něco dobré

Nehody a nepříjemné události mohou být zajímavým zdrojem odkazů a pár typických příkladů najdete na blogu Search Engine Watch. Nejde samozřejmě o to, abyste takové situace vyvolávali, ale pokud už se něco takového stane, je dobré se vždy zamyslet, co pozitivního se dá z toho nepořádku vytěžit. Mnohokrát jsem tu v případě medializovaných penalizací, jako byl například Rap Genius, připomínal, že odkazy z těchto afér jim už zůstanou a často jsou z míst, odkud by je nikdy nezískali.

Nehoda.

Tipy pro e-commerce stránky

Eshopy a komečně zaměřené stránky to mají s odkazy těžké. Pár dobrých rad přinesl Optimize SMART.

Propagujte obsah

Dostat své výtvory k lidem je těžké. Obsáhlý seznam 25 doporučených postupů najdete na blogu Digital Phillippines. Tohle je povinná četba. K tomu si přidejte i manuál Jak budovat promo kampaň od Buzzstreamu.

Další round up – 33 expertů

Oblíbený dotazníkový článek předvedl Wordtracker. Oslovil přes 30 odborníků z oboru s dotazem na jejich nejefektivnější strategii získávání odkazů. Hodně se zdůrazňuje tlačení obsahu přes sociální sítě.

Strategie, která funguje

Na SmartPassiveIncome.com vyšla aktualizace starého a velmi úspěšného článku Odkazová strategie, která funguje, z roku 2010. Verzi pro rok 2014  připravil jako guest post Brian Dean, kterého jsem v minulosti zpovídal u mě na blogu a taky ho uvidíte na podzim vystupovat na Marketing Festivalu v Brně.

THE Backlinking Strategy That Works – 2014 and Beyond Edition

Četli jste něco zajímavého a v článku to chybí? Podělte se s komentářích.

O autorovi

Zdeněk Dvořák

SEO specialista na volné noze. Na webu publikuji od roku 2001, SEO se věnuji od 2010. Pracoval jsem jak s malými firmami, tak i těmi největšími. Kromě exekutivy tvořím odkazové strategie na zakázku a školím, jak získávat odkazy. Připravím také SEO audit pro váš web.

Mrkněte na reference.

Komentuj

Vše o budování zpětných odkazů