Vše o budování zpětných odkazů

Nedělní čtení – týden č. 16/2013

Po dvou týdnech je tu opět výběr zajímavých informací ze světa budování zpětných odkazů a SEO.

Zajímavý pokus o zjištění vlivu G+ na umísťování stránek v SERP provedl Jeff Sauer.

Druhé kolo velkého srovnání MajesticSEO a Ahrefs provedl Matthew Woodward na své webu. Stále atraktivní a kontroverzní téma obsahuje i reakce zástupců dotčených nástrojů. Já používám primárně Ahrefs.

Jak dopadla penalizace webu Search Engine Round Table je zajímavý příběh, který ukazuje, že po manuální penalizaci může přijít něco horšího, pokud se nepustíte do nápravy.

1000 výsledků ze SERP můžete scrapovat do csv souboru s tímto online nástrojem. Donedávna fungoval i Bing, momentálně je tato funkce mimo provoz.

Jak zajistit, že vaše strategie bude fungovat i v budoucnu, na to odpovídá State Of Search. Doporučuji přečíst a zařídit se podle toho.

Prý se blíží další aktualizace Google Penguin. Jak se připravit, o tom píše Search Engine Watch. Už se vám třepou půlky?

Eric Ward opět zpřístupnil možnost odběru newsletteru Link Moses Private. Pro naše podmínky jsem zatím využití  nenašel, ale občas mail obsahuje zajímavé úvahy, v poslední edici třeba doporučení na přidání tlačítka Send to Kindle na web.

Poučit se ze skutečných příběhů linkbuildingových profesionálů o tom, jaký byl nejkreativněji získaný odkaz, právě teď můžete na Point Blank SEO. Skutečné příběhy jsou vždy lepší, než většina obecných manuálů, které najdete na webu.

Četli jste jiné zajímavé články? Doporučte mi je v diskusi.

O autorovi

Zdeněk Dvořák

SEO specialista na volné noze. Na webu publikuji od roku 2001, SEO se věnuji od 2010. Pracoval jsem jak s malými firmami, tak i těmi největšími. Kromě exekutivy tvořím odkazové strategie na zakázku a školím, jak získávat odkazy. Připravím také SEO audit pro váš web.

Mrkněte na reference.

7 x komentováno

  • Skutečně máš s Ahrefs lepší užitek pro svou práci? V čem vidíš tu přidanou hodnotu? Imho je v něm více balastu.

    Půlky se mi s tučňáka netřepou, ale už pro tu větu stálo za to si to přečíst :-))

    • Moje pozorování je, že Ahrefs jsou rychlejší v indexaci a dávají víc výsledků. Nějak jsem si na ně navykl, nedávno mě potěšilo i blesková technická podpora.

    • ¨Mám zkušenosti z oba nástroji a ideálně bych měl jeden který by kombinoval oba. MS třeba neumí kalendářní filtrování. Ahrefs zase nemá efektivní provnávání konkurence nebo klasické pravidelné reporty a jednoduché reporty. Smutným faktem je, že Ahrefs je výrazně dražší.

      • Ahrefs v mem tarifu umi srovnat az 200 URL a uvest pocty, typy odkazu, IP a dalsich veci. Je to ta funkce, co mas na mysli?

Vše o budování zpětných odkazů